THEATERCOACH

                                Ja zeggen tegen de ander, in het spelen, zo blijft de scene levensvatbaar. 

Workshop(s) inleving en presentatie voor zangkoren

Je bent dirigent, zanger of zangeres, of bestuurslid bij een koor. Je hebt een heerlijke tijd met het zingen, het oefenen, het optreden voor publiek, om welke muziek het ook maar gaat.

Er is echter ook nog wel wat te verbeteren aan de manier waarop het koor zich tijdens concerten presenteert. Bijvoorbeeld is niet iedereen zich even bewust van de invloed die de manier van staan en kijken op het publiek heeft. 

Of je wilt graag dat er meer aandacht komt voor de interpretatie en het gevoel wat door een lied of muziekstuk uitgedrukt wil worden. Om vanuit de interpretatie tot innerlijke beleving te komen, worden speloefeningen ingezet. Daarna wordt het betreffende muziekstuk of lied weer gezongen en het verschil gevoeld. 

Of je zou elkaar eens op een ander manier willen ontmoeten, om het onderlinge groepsgevoel tijdens de repetities of een concert een boost te geven. En je zou graag eens een keer een dag de tijd nemen met elkaar om hier aandacht aan te besteden, naast de reguliere koorrepetities. Dan is spel, waarin je contact maakt met elkaar een prachtige en speelse vorm om elkaar op een totaal andere manier te leren kennen. De onderlinge verbondenheid groeit, waardoor het ensemble meer verbinding krijgt. Daar verandert de groepscohesie ten goede van, en uiteindelijk de performance zelf. 

Er zijn workshops aan te vragen. Bijvoorbeeld een apart dagdeel of dagworkshops. Een afgesproken set repetitieavonden kan ook heel goed, of wat past bij jouw koor en het repetitieproces. Aanvragen en overleg hierin aanvragen kan via het contactformulier op de pagina Agenda" op deze site. 

Neem vrijblijvend contact op, dan kunnen we verder praten.

Theatercoaching voor koren

"De souplesse waarmee gezongen werd, maar ook de spitsheid en de volumenuances deden zelfs de moeilijkste delen klinken als een semi professioneel koor.

Hier kwam alles samen en iedereen liet “sein Bestes” zien. Niet alleen vocaal, maar ook in expressie, presentatie, beleving en articulatie.

Hierin is het werk van Carole terug te zien, waarbij het vooral mooi was om het plezier te zien dat iedereen uitstraalde. Dat is een extra cadeau voor het publiek!

Daarom: “Chapeaux” voor iedereen!

Recensie van een oud lid van Il Cocodrillo Cante, naar aanleiding van de uitvoering van de Johannes Passion in de Grote Kerk in Enschede, zaterdagavond 19 maart 2022.

Theatercoaching één op één

Wil je meer vrijheid ervaren in je voelen, je denken en je dagelijkse handelen?

Theatercoaching houdt in dat je een voelbaar aanwezig of lastig onderwerp of thema in je leven of werk kunt onderzoeken via een gesprek. Eventueel kan een lastige situatie worden uitgespeeld, jij als jezelf of jij als degene met wie je het lastig hebt. Er is hier geen enkele spelervaring nodig, je hoeft niets te presteren. Het spelen helpt je om je ervaring fysiek uit te beelden, waardoor je lucht en ruimte krijgt naar je eigen verhaal. 

Hierdoor wordt ook je verbale en ook non-verbale expressie zichtbaar. Die expressie zegt veel over jou, zoals je gedrag en je emoties, overtuigingen, patronen. Waar je op dat moment staat. Wat er speelt. Je vertelt eerst zelf hoe het was om het uit te beelden. 

Samen onderzoeken we waar je kwaliteiten en je belemmeringen liggen en hoe je hiermee omgaat. Je krijgt hierdoor weer speelruimte om een situatie anders in te gaan, met meer inzicht, begrip en zelfvertrouwen. Dus meer vanuit je hart en niet zozeer meer vanuit een gevecht. 

De kosten

Voor een traject van vier keer is het Euro 200,00 incl. BTW.

Je kunt ook in termijnen betalen, dat spreken we dan af. 

Je vrijheid is je eigen ruimte ervaren