THEATERCOACH

1.  Theatercoaching één op één

2. Theatercoaching voor groepen

Theatercoaching één op één

Review theatercoaching:

Carole heb ik in de loop van mijn tienerjaren leren kennen als een inspirerende theaterdocent. Toen ik jaren later behoefte had aan coaching en per toeval op haar website stuitte, heb ik direct contact opgenomen. Ik ben ontzettend dankbaar voor haar aandeel in mijn proces. Als jong professional was ik enorm onzeker omdat ik na een heftige ziekteperiode net pas was begonnen met mijn eerste ‘echte’ volwassen baan. Onzekerheid, bewijsdrang en de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben waren thema’s die enorm speelden op dat moment in mijn leven. De theatercoaching was zo verrijkend. Carole is in staat om vanuit rust en vertrouwen naar mij te luisteren, zonder oordeel stelt ze vragen, doordat ik zelf over die vragen nadenk en vervolgens antwoord geef, realiseerde ik mij dat Carole iets geweldigs realiseerde: dankzij haar verdiepende geïnteresseerde vragen kon ik uit mijn eigen innerlijke wijsheid putten. De antwoorden kwamen van mij, Carole stuurde niet maar begeleidde mij bij het in contact komen met mijn eigen innerlijke wijsheid. De ademhalingsoefeningen zijn zo krachtig. In de stilte en in het hier en nu vond ik mijn antwoorden. Ongedwongen, altijd warm, af en toe lekker wandelen in het prachtige Ledeboerpark. Heel dankbaar! Ik heb de theatercoaching in twee series van vier afgenomen.

En op dit moment ben ik zelfverzekerder, realiseer ik mij dat ik alle wijsheid in mij heb om mijn leven te leven zoals ik dat wil, ben ik niet meer angstig op het werk omdat ik me realiseer dat iedere jong professional vergelijkbare onzekerheden heeft, besef ik me dat ik vooral mezelf mag zijn en heb ik vertrouwen in alles wat er op mijn pad verschijnt. 

Dankbaar dus, voor haar als theatercoach maar bovenal voor Carole als een inspirerend goed mens!  A.D. 

1.  Vakmatig: presentatievaardigheden.

Vertel je verhaal vanuit je authenticiteit. Maak contact met je publiek of klant. Oefen je vaardigheden en onderzoek je onzekerheden. Er wordt geoefend met gesprekken en presentaties. 

Als je jezelf presenteert, op welke wijze dan ook, privé of vakmatig, bij een publiek of een klant, neem je altijd jezelf mee. Hoe je je voelt, of je verhaal overtuigend is in je eigen ogen. 

Hoe ga je om met je eigen onzekerheden? Kun je bij jezelf blijven onder de omstandigheden? Haal je alles uit een gesprek? Hoe kun je ervoor zorgen dat je beter overkomt, zonder een kunstje op te voeren? 

Neem gerust contact op voor een advies op maat. Trainingen kunnen ook op locatie gehouden worden.

Voor een sessie van een uur betaal je

prive:      Euro 75 excl. 21% BTW

zakelijk:  Euro 90 excl. 21% BTW

2. Persoonlijk:  spelmatig onderzoek 

Ken uzelve

je wilt graag bijdragen aan de wereld

je kwaliteiten inzetten

soms kom je jezelf tegen

wat zit je in de weg?

Neem contact op voor een op maat gemaakte training. 

Onderzoek je drijfveren via spel

je speelt een scene uit je dagelijkse praktijk

je maakt contact met je diepere gevoel

tot welke keuzes kwam je?

kan het ook anders? 

hoe dan?

Vergroot je (re)actie mogelijkheden

Je deed het altijd op die manier

en nu vind je een nieuwe weg

in veiligheid uitproberen

van nieuwe mogelijkheden

liefdevoller, naar jezelf

wat een ruimte geeft dat 

Vertel je verhaal. Onderzoek je stilte, je woorden, je doelstellingen. Vergroot je ruimte om te durven leven.

Wil je meer vrijheid ervaren in je voelen, je denken en je dagelijkse handelen?

Theatercoaching houdt in dat je een voelbaar aanwezig of lastig onderwerp of thema in je leven of werk kunt onderzoeken via een gesprek. Eventueel kan een lastige situatie worden uitgespeeld, jij als jezelf of jij als degene met wie je het lastig hebt. Er is hier geen enkele spelervaring nodig, je hoeft niets te presteren. Het spelen helpt je om je ervaring fysiek uit te beelden, waardoor je lucht en ruimte krijgt naar je eigen verhaal. 

Hierdoor wordt ook je verbale en ook non-verbale expressie zichtbaar. Die expressie zegt veel over jou, zoals je gedrag en je emoties, overtuigingen, patronen. Waar je op dat moment staat. Wat er speelt. Je vertelt eerst zelf hoe het was om het uit te beelden. 

Samen onderzoeken we waar je kwaliteiten en je belemmeringen liggen en hoe je hiermee omgaat. Je krijgt hierdoor weer speelruimte om een situatie anders in te gaan, met meer inzicht, begrip en zelfvertrouwen. Dus meer vanuit je hart en niet zozeer meer vanuit een gevecht. 

Voor een sessie van een uur betaal je

prive:      Euro 75- exclusief 21% BTW

zakelijk:  Euro 90 exclusief 21% BTW

Theatercoaching voor groepen 

1.  Intervisie via spel, voor coaches en docenten

Ken Uzelve 

Onderzoek je gedrag

Vergroot je (re)actie mogelijkheden

We gaan de aandacht richten naar jou als mens achter je rol. 

We richten onze aandacht vaak naar buiten, hier gaat het juist om het richten van je aandacht naar jezelf. Wat gebeurt er met jou als coach in het contact met de ander en hoe resoneert dit in jezelf. Wat gebeurt er met je aandacht. Wat gebeurt er in je lijf, je zintuigen. Waar ligt je drijfveer. Kun je je ruimte behouden als het enigszins spannend wordt? Wat is je rolopvatting en hoe zet je die neer?

Je leert door spel, (inter)acteren expressie te geven aan je gedachten, gevoelens, impulsen. We gaan de  vloer op met oefeningen en reflecteren daarna als het nodig is. Welke patronen houden jou in de greep en welke overtuigingen liggen hieronder? 

Spelen is doen alsof, maar je neemt altijd jezelf mee. Daar is concentratie en focus voor nodig. Je gaat de ander weer meer onbevangen ontmoeten. Jezelf openstellen voor wat er in jezelf gebeurt. Welkom in dit spelmatige onderzoek, met humor en speelsheid. 

2.   Theatercoaching voor koren

 

Inleving in de zangrollen

Presentatie van het verhaal

Onderling contact en verbinding leggen vergroot de zeggingskracht 

2.   Theatercoaching voor orkesten, jubilea etc

 

Decor

Presentatie van het verhaal

Onderling contact en verbinding leggen vergroot de zeggingskracht en uitstraling.

Er zijn workshops aan te vragen. Bijvoorbeeld een apart dagdeel of dagworkshops. Een afgesproken set repetitieavonden kan ook heel goed, of wat past bij het orkest en het repetitieproces. Aanvragen en overleg hierin aanvragen kan via het contactformulier op de pagina Agenda" op deze site. 

Neem vrijblijvend contact op, dan kunnen we verder praten.

Referentie uitvoering

Decor i.s.m. ontwerper André Bijkerk Enschede en uitvoering door de Reisopera van de grote zaal van het Muziekcentrum Enschede.

16.7.2023  50 jarig Jubileum Symfonia Jong Twente

under construction. 

Referentie inmiddels scheidend voorzitter van Symfonia Jong Twente, Patricia van der Valk: 

"Creatief, flexibel, vol humor. Als theatercoach zette Carole zich volop in om van het 50-jarige jubileumconcert van Symfonia Jong Twente een feest – ook voor het oog- te maken. Ze regisseerde met nauwelijks beschikbare tijd een flashmob met deelnemers tussen de 7 en 70 jaar oud, ze bracht helder over op die groep van 160 personen wat van ieder verwacht werd en het werd een succes. Het samenwerken met mensen van heel verschillende pluimage ging haar goed en natuurlijk af. Het was heel fijn en inspirerend om deze klus samen met haar te klaren".