THEATERCURSUSSEN

Nieuwe spelcursus september - oktober 2020 

Spellab:  vier keer Spelen is de kunst 

Als kind heb je waarschijnlijk spelend de wereld verkend. Later zijn we in een stroomversnelling gekomen, waarbij het resultaat van het handelen belangrijker werd dan het proces zelf. Deze cursus wil een plek bieden waarin je in je eigen tempo komt en vandaar uit je eigen spel kunt laten ontstaan. In verbinding met jezelf en de ander, in een bekend of onbekend verhaal, in de ruimte, tijd en plaats.

We gaan vrij spelen, op de vloer zijn, met alles wat er is. Verhalen creëren en ervaren via open spelopdrachten. Doel is om spelend je nieuwsgierigheid te volgen, zoals het zich op dat moment in jou aandient. Het zoeken, ontdekken, uitproberen en te creëren is iets dat we op de vloer in alle vrijheid kunnen doen. Er hoeft niets. Aanwezig zijn in de ruimte, je lijf, je fantasie en creativiteit, je medespelers is genoeg. 

We beginnen met ontspanning door te dansen, te zingen of met stilte, zodat je vanuit je bron je impulsen gaat voelen. Wat leeft er en wat wil er ervaren worden? Het is geen therapie, maar een speelse ontdekkingstocht. Je wordt spelmatig begeleid en gecoacht. En alles wat er is of ontstaat, is welkom.

data:

Vrijdagavond 11, 18 en 25 september en 2 oktober 2020.

Verlenging behoort tot de mogelijkheden in een blok van 3 of 6 keer in oktober/november 2020

tijd:

19.30 - 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur

adres:  

Theaterzaal van het Kunstcircuit Deventer (vlakbij station Deventer CS)

Keizerstraat 70
7411 HH Deventer

kosten:

Euro 15,00 per avond, van tevoren te voldoen. Je krijgt een factuur toegestuurd. 

inschrijven: 

Dat kan via het emailadres: carole@carolevanruitenbeek.nl 

 

ps: 

En natuurlijk houden we de regels in acht. 

Referenties: 

Spelmeditatiedag:  

“Ik vond het spannend om mee te doen, maar door de warme open sfeer was het voor mij niet al te moeilijk om over mijn schroom heen te stappen. Wat hebben we met elkaar een plezier gehad en gelachen, maar ook veel geleerd en ons verwonderd over het effect van de oefeningen! Superdag met hele fijne mensen!”  M.tB.

Theatercursussen: 

"Je hebt een waar talent om mensen te motiveren. Dank voor de fijne, ontwapende en positieve manier waarop je mij en de anderen hebt benaderd tijdens de cursus. Geweldig stimulerend. Heel persoonlijk. En enorm leerzaam. Alle lof. Ik kijk uit naar een vervolgcursus." B.V.

"Ik vond het weer heerlijk om te doen! Het is toch een kadootje om jou als docent tegen te komen! Echt waar! Ik ben fan van je." N.V.

"Carole, ik ben heel blij met je. Dank voor je liefdevolle, warme enthousiasme. Maar ook je prettige manier waarop jij je vakvrouwschap overbrengt. Dat ik op mijn 66ste nog in staat ben om op deze manier te mogen leren zegt iets over de wijze waarop deze cursus wordt gegeven." S.H.

"Ik vond de inhoud heel interessant. Ik heb veel geleerd op het gebied van: oefenen met tekst, het spelen vanuit je eigen gevoel, het bewust zijn van wat je op de vloer doet, het samenspelen met andere mensen, afspreken wat je wilt laten zien op de vloer, reageren op elkaar,  voor publiek spelen (….) Je neemt je vak heel serieus en probeerde ons echt wat bij te brengen over theater spelen; ik voelde me door jou gestimuleerd en geïnspireerd".  Annet Driessen